Doktersassistente, POH en manager

De doktersassistentes, praktijkondersteuners en huisartsen leveren samen huisartsenzorg. We vertellen u hier graag wat zij voor u kunnen doen.

Wat doet de doktersassistente?

De doktersassistente is het eerste aanspreekpunt voor de patiënt. Als u ons belt, krijgt u als eerste de assistente aan de lijn. Zij zal u vragen naar uw hulpvraag (waarom belt u naar de huisartsenpraktijk). Zij is medisch geschoold en stelt in opdracht van de huisarts gerichte vragen, we noemen dit triageren, om de ernst van uw klacht in te schatten. Mogelijk kan zij u al van vele adviezen voorzien. Adviezen die altijd nog door uw huisarts worden nagelopen. Indien een afspraak nodig is, wordt deze ingepland.
De assistente werkt altijd onder de supervisie van de huisarts. 

Doktersassistente in opleiding

We zijn een lerend bedrijf wat inhoudt dat we meewerken aan het opleiden van doktersassistentes. Hierdoor kunt u ook worden geholpen door een assistente in opleiding. Zij werkt altijd onder supervisie van een ervaren assistente en/ of de huisarts. 

Spreekuur doktersassistente (op afspraak)

Voor sommige handelingen hoeft u niet naar de huisarts. Hiervoor kunt u een afspraak met de assistente maken op het assistente spreekuur:

  • Bloeddruk meten
  • Wratten aanstippen
  • Wonden verbinden
  • Oren uitspuiten
  • Hechtingen verwijderen
  • Urine onderzoeken
  • Uitstrijkje (i.v.m. bevolkingsonderzoek)
  • Injecties

Wat doet de praktijkondersteuner?

In onze huisartsenpraktijk werken ook praktijkondersteuners van de huisarts (POH). Dit zijn gespecialiseerde opgeleide verpleegkundigen. We werken met:

  1. POH somatiek, zij hebben zelfstandig spreekuur voor patienten met een chronische aandoening, zoals hoge bloeddruk, of diabetes mellitus en of COPD.
  2. De POH Ouderenzorg, zij richten zich op de groep 75 plussers waarbij ondersteuning en begeleiding nodig is.
  3. POH GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Zij zijn opgeleid als SPV-er (sociaal-psychiatrisch verpleegkundige). Als u problemen hebt van psychische aard, dan kan de huisarts u naar hen verwijzen. 
  4. POH-GGZ Jeugd. Zij zijn er voor de patienten van 0-18 jaar met psychische klachten. De huisarts kan deze patiënten naar hen verwijzen.

Manager Huisartsenzorg Velp

Onze zorgverleners in de huisartsenpraktijken richten hun aandacht op het leveren van de zorg. Onze manager ondersteunt de huisartsen als het gaat om personeels-, kwaliteits- en organisatie beleid van onze organisatie.