« terug naar vorige pagina

Nieuws

Persoonsgegevens up to date
We willen u erop attent maken dat we graag de wijzigingen van uw adres, telefoonnummer, zorgverzekering en
e-mailadres willen ontvangen, zodat we u kunnen bereiken indien nodig.
Graag ontvangen we ook een telefoonnummer van een contactpersoon, zodat we die in geval van nood kunnen bereiken.


Uitslagen bespreken

Uit respect voor uw privacy en die van anderen, geven we nooit uitslagen door aan de balie.
U kunt hiervoor bellen met de praktijk. Kijk op de site van uw huisarts wanneer u
daar het beste voor kan bellen.

Wist u dat wij medische informatie alleen met ú mogen delen, tenzij wij weten dat hier iemand voor is gemachtigd, dit mag mondeling of schriftelijk. Dit geldt vanaf de leeftijd van 16 jaar.

Huisartsenpost
Wist u dat de huisartsenpost in ziekenhuis Velp (die op werkdagen tussen 17.00 en 8.00 uur en in de weekenden open is voor spoedgevallen) per 21-01-2019 gaat verhuizen naar ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. 

Griepvaccinaties
Heeft u een oproep gehad voor de griepvaccinatie maar u bent nog niet gevaccineerd? Dit kan nog tot en met april. U kunt een afspraak maken met de assistente hiervoor
 
Medicijnen mee op vakantie
Gebruikt u een medicijn dat onder de Opiumwet valt? Bijvoorbeeld sterke pijnstillers, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of medicijnen tegen ADHD? Dan heeft u bij de douane een speciale verklaring nodig van de arts. Afhankelijk van het land is dit een ‘Schengenverklaring’ of een Engelstalige medische verklaring. Kijk op het CAK wat voor verklaring er nodig is.

Voor Turkije is andere medische verklaring nodig.
Begin op tijd met de aanvraag; dit kan 4 weken duren. 


Waar kunt u terecht als uw huisarts afwezig is in verband met vakantie of nascholing?
De Velpse huisartsen hebben afgesproken voor elkaar waar te nemen bij afwezigheid. U kunt dan op de vertrouwde plek, in het Gezondheidscentrum Velp, naar de huisarts.
 
Omdat met name in schoolvakanties meerdere huisartsen afwezig zijn, vragen we dan extra ondersteuning van waarnemend huisartsen van buitenaf.  Het is dus mogelijk dat u met een waarnemend huisarts te maken krijgt.
 
U zult begrijpen dat de waarneming bedoeld is voor zaken die niet kunnen wachten tot uw eigen huisarts weer beschikbaar is.
 
Dank voor uw medewerking!
Huisartsen Velp