Meer informatie

 • Per 1 februari gaat dr. Holtslag met zwangerschapsverlof. 
  Dr. Stevens zal haar gedurende deze periode vervangen, zij werkt op de
  dinsdag en donderdag in de praktijk van dr. van Roosmalen. 

 • We willen u erop attent maken dat we graag de wijzigingen van uw adres, telefoonnummer, zorgverzekering en e-mailadres willen ontvangen, zodat we u kunnen bereiken indien nodig.
  Graag ontvangen we ook een telefoonnummer van een contactpersoon, zodat we die in geval van nood kunnen bereiken.

 • Uit respect voor uw privacy en die van anderen, geven we nooit uitslagen door aan de balie.
  U kunt hiervoor bellen met de praktijk. Kijk op de site van uw huisarts wanneer u
  daar het beste voor kan bellen.

  Wist u dat wij medische informatie alleen met ú mogen delen, tenzij wij weten dat hier iemand voor is gemachtigd, dit mag mondeling of schriftelijk. Dit geldt vanaf de leeftijd van 16 jaar.

 • De Velpse huisartsen hebben afgesproken voor elkaar waar te nemen bij afwezigheid. U kunt dan op de vertrouwde plek, in het Gezondheidscentrum Velp, naar de huisarts.
   
  Omdat met name in schoolvakanties meerdere huisartsen afwezig zijn, vragen we dan extra ondersteuning van waarnemend huisartsen van buitenaf.  Het is dus mogelijk dat u met een waarnemend huisarts te maken krijgt.
   
  U zult begrijpen dat de waarneming bedoeld is voor zaken die niet kunnen wachten tot uw eigen huisarts weer beschikbaar is.
   
  Dank voor uw medewerking!
  Huisartsen Velp
 • Als u een afspraak hebt bij één van onze praktijkondersteuners voor CVRM (hart en vaat spreekuur) of DM (diabetes mellitus) is het belangrijk dat u van te voren bloed prikt. U krijgt een formulier thuisgestuurd.

  Deze uitslag hoort  bij de praktijkondersteuner op het spreekuur.
  U hoeft voor deze uitslag ook  niet te bellen naar de assistente van uw huisarts. 

 • Gebruikt u een medicijn dat onder de Opiumwet valt? Bijvoorbeeld sterke pijnstillers, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of medicijnen tegen ADHD? Dan heeft u bij de douane een speciale verklaring nodig van de arts. Afhankelijk van het land is dit een ‘Schengenverklaring’ of een Engelstalige medische verklaring. Kijk op het CAK wat voor verklaring er nodig is.

  Voor Turkije is andere medische verklaring nodig.
  Begin op tijd met de aanvraag; dit kan 4 weken duren. 

 • Bijna elke Nederlander heeft een huisarts. Sinds 2005 wordt vastgelegd bij welke huisarts een patiënt staat ingeschreven, in de database van de stichting Inschrijving Op Naam (ION). Het overdragen van het patiëntendossier van de oude naar de nieuwe huisarts verloopt sinds 2014 veilig en betrouwbaar via ION.  

  Meer over ION: bijlage ION

  Bijlage ION