« terug naar vorige pagina

Doktersassistente, POH en praktijkmanager

Uw huisarts helpt u zo goed mogelijk, maar doet dat niet alleen! De doktersassistente en praktijkondersteuners maken het zorgteam van de huisartsen compleet. We vertellen u hier graag wat zij zoal voor u kunnen doen.

Wat doet de doktersassistente?
Als u ons belt of naar de praktijk komt, praat u in eerste instantie met de doktersassistente. Zij is medisch geschoold en stelt gericht vragen, om in te kunnen schatten hoe ernstig uw klacht is. In overleg met de huisarts kan ze ook advies of informatie geven. De assistente werkt onder supervisie van de huisarts. Dat betekent dat uw huisarts op de hoogte blijft en bijstuurt als dat nodig is.

In opleiding
We willen graag meewerken aan het opleiden van nieuwe vakkundige doktersassistentes. Daarom hebben we naast de vaste assistentes ook stagiaires in de praktijk.

Spreekuur doktersassistente (op afspraak)
Voor sommige dingen hoeft u niet altijd naar de huisarts. Een aantal taken neemt de assistente voor haar rekening. Dit regelt u allemaal rechtstreeks met de assistente:
– Bloeddruk meten
– Wratten aanstippen
– Wonden verbinden
– Oren uitspuiten
– Hechtingen verwijderen
– Urine onderzoeken
– Uitstrijkje (i.v.m. bevolkingsonderzoek)
– Injecties

Wat doet de praktijkondersteuner?
In onze huisartsenpraktijk werken ook praktijkondersteuners van de huisarts (POH). Dat zijn speciaal opgeleide verpleegkundigen of doktersassistentes. Zij ondersteunen de huisarts als het gaat om zorg voor mensen met een chronische aandoening, zoals hoge bloeddruk of diabetes mellitus. Twee van onze POH-ers richten zich specifiek op de begeleiding van oudere patiënten.

Ook begeleiden zij u graag als u bijvoorbeeld wil stoppen met roken.

We hebben ook praktijkondersteuners die gespecialiseerd zijn in geestelijke gezondheidszorg. Zij zijn opgeleid als SPV-er (sociaal-psychiatrisch verpleegkundige) of als psycholoog. Als u problemen hebt van psychische aard, dan kan de huisarts naar hen verwijzen.


Praktijkmanager
Onze huisartsen en praktijkmedewerkers richten hun aandacht het liefst volledig op u. Maar natuurlijk is er in ons centrum ook veel te doen op het gebied van beleid en organisatie. Onze praktijkmanager Frea Verhoeven ondersteunt ons hierbij.

Klik hier voor onze medewerkers