« terug naar vorige pagina

Contact met uw huisarts

Afspraak maken
Als u een afspraak maakt, vraagt de assistente wat uw klachten zijn. Zo kan ze inschatten hoe dringend de situatie is en hoe zij u zo goed mogelijk kan helpen. Soms kan de assistente u meteen telefonisch advies geven en hoeft u geen afspraak te maken voor het spreekuur.
Goed om te weten: de assistente houdt zich, net als de huisarts, aan het medisch beroepsgeheim. Alles wat u haar vertelt, wordt vertrouwelijk behandeld.

We worden vaak gebeld, het kan dus even duren voordat u de assistente aan de lijn krijgt. We hopen dat u daar begrip voor hebt. Als het u lukt om uw gesprek met de assistente kort te houden, helpt u de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

Spreekuur
In de praktijk werken we altijd op afspraak. Tussen 8.00 en 12.00 uur kunt u bellen om een afspraak te maken. In principe duurt een afspraak 10 minuten. Hebt u meer tijd nodig, bijvoorbeeld als u samen met uw kind of partner komt of u hebt verschillende vragen, dan kunt u een dubbel consult boeken. We hebben dan 20 minuten de tijd. Als we dit van tevoren in kunnen plannen, is de kans groter dat we iedereen op de afgesproken tijd kunnen helpen.

Telefonisch spreekuur
Op sommige vragen kan de huisarts telefonisch antwoord geven. Als u een afspraak maakt voor het telefonisch spreekuur, hoort u ook wanneer de huisarts u zal bellen.

Visites
Aan het eind van de ochtend of in de middag rijden onze huisartsen visites. Zij komen dan bij u aan huis. Een bezoek aan de praktijk heeft als voordeel dat we daar beter onderzoek kunnen doen en allerlei instrumenten bij de hand hebben. Vraagt u dus alleen een huisbezoek aan als u om gezondheidsredenen niet naar de praktijk kunt komen. U kunt tussen 8.00 en 10.00 uur bellen om een huisbezoek aan te vragen. In acute gevallen kunt u natuurlijk altijd bellen.

Waarneming als uw huisarts niet aanwezig is
Wanneer uw huisarts met vakantie of op nascholing is, kunt u in principe terecht bij een vaste waarnemer. Als het nodig is, schakelen we een extra waarnemend huisarts in.

Persoonsgegevens up to date
We willen u erop attent maken dat we graag de wijzigingen van uw adres, telefoonnummer, zorgverzekering en e-mailadres willen ontvangen. Zodat we u kunnen bereiken indien nodig.

Als u bent verhuisd of een nieuwe huisarts heeft vragen wij u om dit ook door te geven aan uw behandelend arts in het ziekenhuis.